Onderzoek naar verkrachting van 17-jarige leerlinge op school in Anderlecht

Politiezone Zuid 5341 (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) Politiezone Zuid 5341 (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst)
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.)
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.)
Updated: 25-01-2023 - 07:49

Politie en parket voeren een onderzoek naar de mogelijke verkrachting van een 17-jarig meisje op een middelbare school in Anderlecht. Dat is vernomen bij het Brusselse parket. De dader zou, net als het slachtoffer, een leerling van de school zijn.

Het 17-jarige meisje zou eind oktober 2022 tijdens de lunchpauze verkracht zijn door een leeftijdsgenoot, op een campus van het GO!-onderwijs in Anderlecht. Het slachtoffer zou nadien naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in het Erasmusziekenhuis zijn gegaan, waar ze werd onderzocht.

“We kunnen inderdaad bevestigen dat er een proces-verbaal werd opgesteld”, zegt parketwoordvoerder Stefaan Vandevelde. “Aangezien het om een zedenzaak gaat, geeft het parket geen verdere commentaar.”

“Het gaat echt niet goed met mijn dochter”, vertelt de bezorgde mama aan HLN. De moeder hoopt dat de school actie onderneemt tegenover de dader. “Sinds die feiten durft ze niet meer naar school gaan en wordt ze psychologisch begeleid. Ze zit in een fameuze depressie.”

Karin Struys van de scholengroep bevestigt dat er een onderzoek loopt en dat de betrokkenen al geruime tijd niet meer welkom zijn de lessen. “De school neemt dit zeer ernstig en verleent haar volledige medewerking.”

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?