Onderzoek naar zedenfeiten in basisschool Sint-Lambrechts-Woluwe

Het parket van Brussel voert het onderzoek.

Het Brussels parket voert een onderzoek naar zedenfeiten in de Nederlandstalige basisschool Floralia in Sint-Lambrechts-Woluwe. Het onderzoek komt er na een klacht. De school vraagt alle ouders om het onderzoek sereen te laten verlopen.

Dat schrijft La DH en wordt aan BRUZZ bevestigd door de schooldirectie en het parket.

"Ik bevestig dat er een onderzoek loopt naar zedenfeiten, die mogelijk hebben plaatsgevonden in de school, op basis van een klacht", zegt woordvoerster Karin Struys van de GO! Scholengroep Brussel. "Wij hebben de ouders woensdag geïnformeerd over het onderzoek met toelating van het parket, aangezien er geruchten de ronde begonnen te doen." Aan de ouders is toen gevraagd om niet met de pers te spreken. "Ik wil benadrukken dat wij de ouders niet de mond willen snoeren. Dat gebeurde op uitdrukkelijke vraag van het parket. Wij willen dat het onderzoek in alle sereniteit kan verlopen", zegt Struys.

Het parket kan geen informatie kwijt over de aard van de klacht. "Wij nemen de feiten zeer ernstig", klinkt het. Omwille van het lopende onderzoek komt er verder geen commentaar.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?