Onderzoek tegen Anderlechtse schepen voor schending van onderzoek geklasseerd

Alain Kestemont

Het Brusselse parket heeft het onderzoek tegen Alain Kestemont (Défi), die verdacht werd van schending van het geheim van het onderzoek, geklasseerd zonder gevolg. Dat is vernomen bij het parket. De schepen uit Anderlecht verklaarde in een interview in 2018 dat er telefoongesprekken werden afgeluisterd in het gerechtelijk onderzoek naar de incidenten in het Peterbospark in Anderlecht.

“In het desbetreffende artikel wordt uitgelegd welke mensen en middelen er ingezet worden om de problematiek van het Peterbospark aan te pakken”, zei Procureur des Konings van Brussel, Jean-Marc Meilleur in een reactie na de uitspraken in 2018. “Het hoeft geen betoog dat uitleggen in de media dat er telefoontaps lopende zijn, het gerechtelijk onderzoek ernstige schade toebrengt. Het al dan niet bestaan van telefoontaps is een element uit een lopend gerechtelijk onderzoek, een onderzoek dat geheim is."

"Wanneer men deze informatie naar buiten brengt en gehouden is tot het geheim van het gerechtelijk onderzoek, dan schendt men het geheim van het onderzoek," klonkt het verder. "De heer Kestemont, politieraadslid voor de gemeente Anderlecht, heeft deze informatie bekomen van iemand die op de hoogte is van het verloop van het gerechtelijk onderzoek.”

Het parket opende toen een onderzoek tegen Kestemont voor schending van het geheim van het onderzoek, als dader of mededader, maar het parket laat nu weten dat de zaak zonder gevolg werd geklasseerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?