Brusselse politie

| (archiefbeeld)

Ontvoering in Anderlecht mogelijk geen carjacking, verdachten aangehouden

EDB
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
12/01/2021
Updated: 12/01/2021 15.29u

De ontvoering en gijzeling van de man die zondag in Halle aan zijn belagers ontsnapte, kadert mogelijk in een oorlog in het drugsmilieu. Het slachtoffer zelf beweert echter dat hij geen flauw benul heeft waarom hij geviseerd werd. Intussen zijn de vier verdachten aangehouden door de onderzoeksrechter.

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en het Nieuwsblad. In Anderlecht zijn speurders zondag op drie adressen binnengevallen in de hoop duidelijkheid te krijgen over de ontvoering van zaterdag. Het slachtoffer beweert geen flauw benul te hebben waarom hij geviseerd werd. Toen hij ontsnapte aan zijn belagers zei hij tegen een buurtbewoner: “Ze hebben mijn auto gestolen. Het was een carjacking.”

De rechercheurs houden evenwel alle mogelijke pistes open. Zo zouden de feiten mogelijk kaderen binnen het drugsmilieu. Volgens de kranten kenden de ontvoerders het slachtoffer omdat ze volgens gerechtelijke bronnen allen vertoefden in het Marokkaans-Brusselse drugsmilieu. Afgelopen weekend zouden ze verhaal zijn gaan halen bij het slachtoffer dat naar verluidt nog een openstaande schuld had staan.

Het is onduidelijk of het slachtoffer gerechtelijke antecedenten heeft. Ook over de vier verdachten is momenteel weinig geweten. Zij zijn intussen aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter. Dat meldt het Brusselse parket.

De vier verdachten worden verdacht van poging afpersing in bende, tijdens de nacht met wapens, willekeurige hechtenis met bedreigingen en opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid als gevolg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Justitie, drugsmilieu, carjacking, ontvoering, Brussels parket

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni