Politiezone Montgomery

Ook in Sint-Pieters-Woluwe twee branden aangestoken

JC
02/01/2019

De politiezone Montgomery is in de nacht van dinsdag op woensdag twee keer moeten uitrukken voor branden in Sint-Pieters-Woluwe. Bij een van de twee branden werd een molotovcocktail gevonden. De brandweer was telkens snel ter plaatse om het vuur te blussen. Er vielen geen gewonden.

De twee branden werden allebei aangestoken in de Grensstraat.

Iets voor half tien 's avonds kreeg de politiezone een eerste oproep voor een wagen die in brand stond in de Grensstraat in Sint-Lambrechts-Woluwe. "Op dat moment was de brandweer al ter plaatse om het vuur onder controle te houden." klinkt het bij de politie. De auto ging wel volledig in vlammen op.

Niet veel later kwam er een tweede oproep binnen voor een nieuwe brand in een jeugdhuis, opnieuw in de Grensstraat. "Daar zijn een aantal vensters ingeslagen en binnen is een molotovcocktail gevonden." Ook hier kon het vuur snel geblust worden, er is wel rookschade aan het gebouw.

Gelinkt aan elkaar

De politie is met een onderzoek gestart op basis van camerabeelden uit de straat. Ze politie gaat ook uit van eenzelfde dader. "Het is iets te toevallig dat er op zo'n korte tijd twee branden worden aangestoken in dezelfde straat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Justitie, politiezone Montgomery, brandstichting, molotovcocktail

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni