Oorlogswapens gevonden bij huiszoeking in Laken

Bij een huiszoeking in Laken heeft de sectie groot-banditisme van de federale gerechtelijke politie van Brussel vrijdag 12 oorlogswapens, waaronder een kalasjnikov en een machinegeweer Ingram, aangetroffen. De bewoner van het pand probeerde nog te vluchten maar werd ingerekend.

De politie arresteerde ook nog een tweede persoon die in het bezit was van een handvuurwapen. Beiden zijn geen onbekenden en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, zo meldt de persdienst van de federale politie.

Bij de huiszoeking stootte de politie ook op een jachtwapen en bijhorende munitie. Ballistisch onderzoek moet uitwijzen of de aangetroffen wapens al gebruikt werden bij criminele feiten in het verleden.

In het pand waar de huiszoeking plaatsvond bleken ook nog twee personen aanwezig die illegaal in België. Zij worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?