Opgepakte huurmoordenaar in Albanië gelinkt aan maffiamoord in Brussel

Volgens de krant Shqiptarja zijn dit de wagens van de Belgische speurders bij het parket van het Albanese stadje Elbasan.

Belgische speurders zijn deze week naar Albanië getrokken nadat daar de beruchte huurmoordenaar van de Albanese maffia Nuredin D. eind maart werd opgepakt. D. wordt gelinkt aan een maffiamoord in Molenbeek.

Nuredin D. werd volgens verschillende Albanese media op 29 maart opgepakt in Albanië. Hij is een grote naam binnen de Albanese maffia en werd in het land gezocht voor onder meer enkele moorden. Hij werd er opgepakt na een gewelddadige hinderlaag, die hij overleefde.

De Belgische onderzoekers zouden gesprekken hebben gehad met de speciale eenheden van Albanië tegen corruptie en georganiseerde misdaad over het verleden van Nuredin D. Volgens Albanese media willen de speurders te weten komen of hij betrokken was bij criminele activiteiten in België.

Nuredin D. zou namelijk ook verdacht worden van moorden in ons land. Zo wordt hij gelinkt aan een maffiamoord in Molenbeek, de moord op de 38-jarige Ardit S. op 27 november 2020 in de Edmond Machtenslaan, schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens HLN waren de Belgische speurders ook in Albanië om de moord in Molenbeek op te lossen. Van welke moorden Nuredin D. juist verdacht wordt, is niet duidelijk.

Het Brusselse parket zegt "in het belang van het lopende onderzoek" niet te communiceren over de zaak.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?