Opnieuw huiszoekingen in onderzoek naar oplichting met wagens

© Pxhere

Het federaal parket heeft vanmorgen huiszoekingen laten uitvoeren in een onderzoek naar oplichting met nieuwe wagens. De actie is een uitloper van het grote dossier tegen een criminele organisatie die zich specialiseerde in oplichting met tweedehandsvoertuigen. Die zaak kwam deze week voor de raadkamer, die moet oordelen over de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank van zowat tachtig verdachten.

Op 7 mei 2019 werd de criminele organisatie opgerold, toen meer dan 1.200 agenten van de federale en lokale politie binnenvielen en zo’n tweehonderd huiszoekingen uitvoerden in Brussel, Charleroi en Frankrijk, voornamelijk in kampen van woonwagenbewoners.

Bij de actie werden een vijftigtal mensen opgepakt en nam de politie 90 woonwagens, 91 wagens, 34 gebouwen, juwelen, 23 luxe-horloges, 1 miljoen euro en een aantal vuurwapens in beslag. Volgens het federaal parket namen de bendeleden contact met particulieren die hun voertuig verkochten, maar bleken de slachtoffers enkele dagen na de verkoop van hun wagen te zijn opgelicht. In totaal worden zowat 80 mensen vervolgd, maar de raadkamer moet nog beslissen welke verdachten zullen worden doorverwezen naar de rechtbank.

“Tijdens dat onderzoek zijn een aantal elementen naar boven gekomen die er toe geleid hebben een nieuw onderzoek te openen voor oplichting met nieuwe wagens”, zegt Eric Van Duysse van het federaal parket. Volgens de Franstalige omroep RTL werden er vanmorgen huiszoekingen uitgevoerd bij concessiehouders van BMW en Mercedes. “Er gebeurden nog meerdere huiszoekingen, voorlopig kunnen we nog niet melden of er mensen werden opgepakt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?