Overvallers gebruiken deelauto's om misdrijven te plegen

© Belga
19/08/2021

Een bende criminelen heeft een nieuwe manier gevonden om mensen te overvallen en uit de handen van het gerecht te blijven, of dat op zijn minst te proberen. In plaats van gebruik te maken van gestolen of gehuurde wagens, maken ze onder valse identiteiten gebruik van deelwagens, waarmee ze vervolgens slachtoffers ontvoeren en afpersen. Het Brusselse gerecht kon vier verdachten oppakken die zo verschillende feiten zouden gepleegd hebben.

Dat meldt RTL Info en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De bende zou eind juli verschillende malen hebben toegeslagen in Charleroi, Brussel, Luik en Nijvel. Via de app Poppy reserveerden ze een deelauto, waarmee ze vervolgens de baan opgingen, op zoek naar slachtoffers.

Als ze een slachtoffer in het vizier hadden, werd de man of vrouw overvallen en meegenomen in de wagen. Daar namen de overvallers hun persoonlijke bezittingen af en dwongen hen om de code van hun bankkaarten vrij te geven, waarmee vervolgens geld werd afgehaald.

Vier verdachten

Omdat een deel van de feiten niet in het Brusselse plaatsvond en de daders valse of gestolen documenten gebruikten om de deelwagens te huren op de Poppy-app, was het geen sinecure om hen op te sporen.

Op 11 augustus kon de politie toch vier verdachten inrekenen. Die werden op 13 augustus door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor wederrechtelijke vrijheidsberoving met doodsbedreigingen, diefstal met geweld, in bende, bij nacht, en met wapenvertoon, informaticafraude en oplichting.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni