Parket Brussel zoekt dader verkrachting 16-jarig meisje

© Federale Politie
| Robotfoto dader zware zedenfeiten in Brussel.
Updated: 30-07-2019 - 16:31

Het parket van Brussel is op zoek naar een jonge man die ervan verdacht wordt een meisje van 16 te hebben verkracht. De feiten dateren van 2017. Het slachtoffer diende pas in april van dit jaar klacht in.

De feiten speelden zich af in oktober 2017 in de Geschenkengang. Dat is een steegje in het centrum van Brussel dat uitgeeft op de Grasmarkt.

Het slachtoffer deed na de verkrachting geen aangifte. Volgens Denis Goeman, woordvoerder van het Brussels parket, werd het meisje begeleid door haar school en het SOS-kinderen-team van het Sint-Pieters Ziekenhuis. Dat is een multi-disciplinaire afdeling dat zich ontfermt over kinderen die het slachtoffer zijn van mishandeling allerhande.

Uiteindelijk heeft het meisje alsnog een aangifte gedaan waarbij een team van de Federale Politie in staat was om een robottekening van de mogelijke dader op papier te zetten.

Geschenkengang_Kaart
© googlemaps
| Kaart Geschenkengang - Grasmartk, de plaats van de verkrachting.

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar deze verkrachting zijn de speurders op zoek naar de identiteit van deze man.

De persoon is 1m80 groot en gespierd. Hij is tussen 25 en 30 jaar oud en heeft een getaande huidskleur. Hij heeft zwart krullend haar, een grote neus, dikke zwarte wenkbrauwen en kleine donkerbruine ogen die dicht bij elkaar staan.

Als U deze man herkent, vraagt de politie contact op te nemen met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0.

U kan ook reageren via e-mail: opsporingen@police.belgium.eu

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?