Parket eist vier jaar voor zedenfeiten islamleraar

© Google Streetview
| Een oud-leerling van het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht beschuldigt de leerkracht van ongewenste aanrakingen.

Het Brusselse parket eist 4 jaar cel en een beroepsverbod tegen een voormalige islamleraar die verdacht wordt van zedenfeiten met zijn leerlingen, feiten van geweld en belaging. De man ontkent alle tenlasteleggingen en vraagt de vrijspraak.

De vijftiger zou een voormalige leerling van het Koninklijk Atheneum Leonardo da Vinci in Anderlecht ongewenst hebben aangeraakt in de periode 2013-2014. De leraar zou de jongen ook een resem ongepaste sms-berichten hebben gestuurd. Daarnaast wordt de beklaagde ook vervolgd omdat hij een andere leerling zou hebben geslagen.

Het Brusselse parket eist 4 jaar cel tegen de man en een beroepsverbod, zodat de oud-leraar niet meer in aanraking kan komen met kinderen. Het vonnis valt op 5 november.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?