Parket onderzoekt vervalste examenresultaten op Brusselse hogeschool

© HELB
| Studenten in de bibliotheek van HELB (archiefbeeld).

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar de vervalsing van examenresultaten in de Haute Ecole de Bruxelles Ilya Prigogine (HELB). Op 6 mei had de RTBF al melding gemaakt van een intern onderzoek in de school en had toen ook vermeld dat er klacht was ingediend bij de politie. Voorlopig wil het parket geen verdere commentaar kwijt over de stand van het onderzoek.

De bal ging in januari aan het rollen toen een docente van de HELB het administratief dossier van een van haar leerlingen nakeek. Die leerling moest een herexamen doen, maar in haar dossier bleek te staan dat ze wel geslaagd was voor haar eerdere examen.

De docente verwittigde daarop de directie, die een intern onderzoek opende. Daaruit zou gebleken zijn dat minstens 11 examenuitslagen aangepast zouden zijn, in het voordeel van verschillende leerlingen. Volgens de RTBF zou alvast één secretaresse aan de kant geschoven zijn.

De Franstalige hogeschool heeft drie campussen: aan Erasmus in Anderlecht, op de Jupiterlaan in Vorst en aan het Reyerscomplex in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?