Parket opent onderzoek naar politieoptreden in Schaarbeek

© PhotoNews
| Het parket opende een onderzoek naar de aanhouding.

Het parket opent een onderzoek naar een politieoptreden in de Brabantstraat in Schaarbeek. Op een video is te zien hoe een agent de verdachte schopt en met drie mensen overmeestert. De persoon die werd overmeesterd, is in verdenking gesteld voor feiten van opzettelijk slagen en verwondingen, met arbeidsongeschiktheid als gevolg.

Een lezer van La Capitale stuurde een video van een recent optreden van de politie van Brussel-Noord in de Brabantstraat in Schaarbeek. Op basis van die videobeelden heeft het parket besloten om een onderzoek te openen naar deze interventie, bevestigt woordvoerder Martin François aan BRUZZ.

Op de beelden is te zien hoe een agent in uniform een verdachte beveelt een voorwerp in zijn hand neer te leggen en vervolgens zijn pepperspray en matrak gebruikt zodat diegene loslaat. De verdachte lijkt niet te willen gehoorzamen. Hij gaat de inkomhal binnen van een gebouw om zich te verschuilen.

Overmeesteren

De agent probeerde hem in bedwang te houden en wordt vergezeld door iemand die mogelijk een agent in burger is. Daarna volgen nog drie andere personen die hem samen overmeesteren.

Volgens La Capitale vond dit gespierde politieoptreden plaats in de nacht van zondag 7 op maandag 8 augustus, rond 3 uur 's morgens. De verdachte in kwestie zou zich hebben schuldig gemaakt aan een beroving met geweld. Hij stak zijn slachtoffer in de bil, wat het parket bevestigt.

De verdachte werd in verdenking gesteld voor feiten van opzettelijke slagen en verwondingen, met arbeidsongeschiktheid als gevolg. Ook wordt hij verdacht van het dragen van een verboden wapen - pepperspray – net als het gebruiken van een mes als wapen. De man zit nog in voorlopige hechtenis.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?