Parket verspreidt opsporingsbericht voor agressie in metrostation Horta

© Heleen Rodiers
| Metro Horta

De federale politie heeft, op vraag van het Brusselse parket, een opsporingsbericht verspreid over een agressie die op 17 december plaatsvond in het metrostation Horta. Een onbekende man gooide daarbij een vrouw op de metrosporen.

De feiten vonden plaats op zondag 17 december 2017, rond 6.00 uur 's ochtends. Een man van ongeveer 25 à 30 jaar oud nam in het metrostation een vrouw vast bij haar armen en probeerde haar mee te nemen. De vrouw probeerde zich te verweren, maar de man duwde haar herhaaldelijk op de metrosporen. De vrouw slaagde er uiteindelijk wel in om weg te vluchten, waarna de dader er ook vandoor ging. Hij verliet de plaats van de feiten via de metrotunnel en ging buiten via het station Albert.

Volgens het opsporingsbericht van de federale politie is de dader van vreemde origine, mager en ongeveer 25 à 30 jaar oud. Hij sprak een vreemde taal en op het moment van de feiten had hij een snor en kort bruin haar, en droeg hij een donkere jas, een blauwe bodywarmer en een blauwe jeans.

Wie informatie heeft over de dader of de feiten, kan de politie contacteren via het tipformulier op de website van de federale politie of via het gratis telefoonnummer 0800/30300.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?