Parket vervolgt verkopers van valse reizen

© Ivan Put
| De fraude kwam al in 2013 aan het licht. Het parket beslist nu te vervolgen.

Het Parket vervolgt drie zaakvoerders van een malafide reisbureau. De drie zouden gedurende vijf jaar valse reizen hebben verkocht. In 2013 kwam de fraude aan het licht. Er zouden zo'n 115 families getroffen zijn.

Het reisbureau Jet Travel in Schaarbeek ging in april 2013 op de fles, maar de zaakvoerders bleven reizen verkopen aan klanten. De gedupeerde klanten zagen hun reis in het water vallen en hun geld in rook opgaan. In totaal zouden 115 families getroffen zijn, goed voor zo'n 175.000 euro aan schadeclaims, schrijft de krant La Dernière Heure.

Het Parket gaat de drie zaakvoerders van het reisbureau nu vervolgen. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Ze worden beticht van valsheid in geschrifte, geldverduistering en inbreuken tegen de wet op faillissementen. De fraude zou geduurd hebben van 4 juli 2012 tot 24 augustus 2013.

Het pand op de Wijnheuvelenstraat in Schaarbeek was niet het enige malafide reisbureau van het trio. Zo zou het overkoepelende bedrijfje Efes Voyages, op de Haachtsesteenweg, mee in de zwendel betrokken zijn. Verschillende families hebben zich volgens de krant ook al burgerlijke partij gesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?