Parket zoekt verdachte van gewelddadige overval op bejaarde dame

© Federale politie
| Verspreid op vraag van het parket van Brussel.

Het Brusselse gerecht is op zoek naar de verdachte van een gewelddadige overval op een bejaarde dame. Die vond een tweetal maanden geleden, op 14 september, plaats in Sint-Agatha-Berchem. Van de verdachte zijn beelden gemaakt.

De feiten vonden zaterdag 14 september 2019 omstreeks 17.20 uur plaats in de Gisseleire Versélaan in Sint-Agatha-Berchem. De verdachte wandelde op de Gentsesteenweg en sloeg af naar de Gisseleire Versélaan, om daar aan te bellen bij een bejaarde dame. Toen het slachtoffer aan het venster kwam kijken, gaf de man aan dat hij de gasmeterstand kwam opnemen. De bejaarde bewoonster opende daarop de deur, waarna de man haar vastgreep, wegduwde en de deur sloot. Hij ging vervolgens naar boven, gevolgd door het slachtoffer en stal de juwelen die hij in het huis vond. Het slachtoffer kon via een raam om hulp roepen, waarna de dader er al lopend vandoor ging.

Uit de beelden van bewakingscamera's in de omgeving blijkt dat het ging om een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, die 1m75 lang was, en normaal gebouwd. Hij had een getaande huidskleur en kortgeschoren, zwart haar, en droeg op het ogenblik van de feiten een trainingsbroek met een rode streep op de zijkanten en een donker voetbalshirt van de club Paris Saint-Germain, met een horizontale rode streep over de borst en verticale strepen op de mouwen.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan de politie contacteren via het gratis telefoonnummer 0800.30300 of via het tipformulier op de website van de federale politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?