| (archiefbeeld)

Plantage met 852 cannabisplanten opgerold in Sint-Jans- Molenbeek

© Belga
26/04/2023

In Sint-Jans-Molenbeek is vorige week maandag, op 17 april, een cannabisplantage met 852 planten ontdekt en opgerold. Daarbij werd één verdachte opgepakt en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Die bewuste maandag werd de lokale politie Brussel West opgeroepen voor verdachte handelingen in een gebouw in Sint-Jans-Molenbeek. Toen een patrouille ter plaatse kwam, troffen de agenten een man aan die net het pand verliet.

Ze stelden ook vast dat er achter het gebouw een grote hangar stond, waar een doordringende cannabisgeur hing. De politie betrad daarop de hangar en stootte op een cannabisplantage die onderverdeeld was in verschillende groeikamers, elk voorzien van afzuigsystemen, een technische ruimte, zakken bloemaarde en meststoffen.

In totaal ging het om niet minder dan 852 cannabisplanten die aan het drogen waren. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor het sporenonderzoek en de persoon die aan het pand was aangetroffen, werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni