Een luchtbeeld van het Noordstation.

Politie arresteerde in februari man die mensen met mes bedreigde aan Noordstation

10/03/2023

Aan het Brusselse Noordstation heeft de politie midden februari een man opgepakt die verschillende voorbijgangers bedreigde met een mes. Datzelfde weekend kon de politie ook nog zes verdachten op heterdaad betrappen op diefstal in het station. Die feiten raakten pas vandaag bekend.

Op zaterdag 18 februari hield de lokale politie van de zone Noord (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node) een politieactie in het Noordstation. Een patrouille merkte er vier verdachten op die net een pendelaar van zijn gsm hadden beroofd. Het slachtoffer riep hen na, waarop de politiemensen tussenbeide kwamen en de vier verdachten kon arresteren.

"Tijdens diezelfde operatie werden onze mensen aangesproken door enkele omstanders, die vertelden dat er een man met een mes voorbijgangers bedreigde op straat”, meldt een woordvoerder van de politiezone. “Eenmaal ter plaatse, troffen de politiemensen een man aan die met een mes stond te zwaaien in de richting van enkele omstanders. Hij werd gearresteerd en het wapen werd in beslag genomen. Na verhoor werd de persoon in vrijheid gesteld. Het onderzoek is lopende. Ook de vier verdachten die waren opgepakt voor diefstal van een gsm werden uiteindelijk vrijgelaten.”`

Daags nadien kon de politie nog eens twee verdachten op heterdaad betrappen op een diefstal in het Noordstation. De twee waren er in geslaagd een gsm uit een rugzak te stelen, zonder dat het slachtoffer iets doorhad.

"De politiemensen van de Brigade Beveiliging van het Vervoer zijn toen overgegaan tot de arrestatie van het koppel”, laat de politie weten. "De gsm werd aan het slachtoffer teruggegeven. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel. Zij kregen een rechtstreekse dagvaarding en zullen voor de rechtbank moeten verschijnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , veiligheid Noordstation , Politiezone Noord

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni