Politie arresteert drie gewelddadige zakkenrollers in Brusselse Noordwijk

politiezone 5344 Brussel-Noord (PolBruno) politiezone 5344 Brussel-Noord (PolBruno)
© Saskia Vanderstichele
| politiezone 5344 Brussel-Noord (PolBruno.)
© Saskia Vanderstichele
| politiezone 5344 Brussel-Noord (PolBruno.)

De lokale politie van de zone Brussel Noord heeft vorige week drie mannen opgepakt die in de wijk rond het Brusselse Noordstation iemand hadden bedreigd met een mes en een tweede persoon met geweld hadden beroofd van diens gsm. Het drietal moet zich binnenkort al voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

De feiten vond plaats in de nacht van 23 op 24 maart. Rond 03.45 uur 's ochtends werd een patrouille van de politie Brussel Noord aangesproken door voorbijgangers omdat twee mensen in de Brabantwijk iemand hadden proberen aan te vallen met een mes.

Toen het tweetal de agenten zag, gingen ze op de loop en gooiden ze hun mes in een brievenbus. De inspecteurs namen het mes in beslag en verwittigden collega's, die de wijk begonnen uit te kammen.

Bij die actie merkte een andere patrouille de twee verdachten op, die intussen vergezeld waren van een derde man. Het drietal benaderde een voorbijganger, gaf die man een duw en stal zijn gsm.

Dat was het signaal voor de agenten om in te grijpen en de drie te arresteren. De verdachte die de gestolen gsm in zijn bezit had, gaf deze terug aan het slachtoffer, en gooide nog een tweede gsm op de grond.

De drie opgepakte mannen waren bij de politie al bekend voor verschillende feiten. Ze werden ter beschikking gesteld van het parket, dat besloot hen meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?