De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West

| De gemeentes Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg vormen samen de politiezone Brussel-West. Op de foto het politekantoor in de Sint-Mariastraat, nabij metrostation Graaf van Vlaanderen.

Politie Brussel West vindt hoop gestolen goederen bij vermoedelijke heler

© Belga
21/12/2023

De lokale politie Brussel West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) heeft vorige week een man opgepakt die verdacht wordt van heling. Tijdens een huiszoeking bij de man trof de politie een dertigtal gestolen laptops en ongeveer evenveel gestolen smartphones aan. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

Het was een patrouille van de TECOV-brigade (Transport En Commun Openbaar Vervoer) van de politie Brussel West die de man op 17 december controleerde, omdat hij al gekend was voor zakkenrollerij. De man toonde zich meteen zeer zenuwachtig en tijdens de fouille troffen de agenten een gsm en 2.000 euro aan. De gsm bleek gestolen en de man kon geen uitleg geven over de afkomst van het geld.

Hij werd overgebracht naar het commissariaat voor verhoor terwijl de politie een huiszoeking uitvoerde in zijn woning. Daarbij stootte de politie op 28 draagbare laptops, 27 gsm's, 2.030 euro, en drie hoofdtelefoons. Alles werd in beslag genomen.

"De man had zich gespecialiseerd in het aankopen en verkopen van gestolen goederen, en bleek bovendien illegaal in het land", klinkt het bij het parket. "Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor feiten van heling, witwassen en vereniging van misdadigers."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni