Politiezone Montgomery (5343): Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe

Politie klist twee verdachten van dertigtal diefstallen in voertuigen

© Belga
09/11/2022

De lokale politie van de Brusselse zone Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) heeft twee personen opgepakt die verdacht worden van een dertigtal diefstallen in voertuigen. De twee werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

De voorbije maanden werden verschillende Brusselse politiezones, maar ook de Vlaams-Brabantse politiezone Wokra (Kraainem/Wezembeek-Oppem) geteisterd door een plaag van inbraken in voertuigen. Die vonden voornamelijk plaats terwijl de eigenaars of bestuurders hun wagen bijtankten, aan verschillende benzinestations in de gemeenten Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Schaarbeek, Evere en Kraainem.

De daders gingen daar bijna steevast op dezelfde manier te werk: terwijl het slachtoffer bij de betaalautomaat stond, benaderde een van de mannen discreet, op zijn hurken, het voertuig, en opende het niet vergrendelde portier van het voertuig. Die dader ging er dan vandoor met de waardevolle voorwerpen die zich in de auto bevonden, meestal een handtas.

Het onderzoek door de politie Montgomery wees uit dat de twee daders samenwerkten en tankstations uitkozen waar de bewaking beperkt was, meer bepaald stations zonder pompbediende. Na een doorgedreven onderzoek kon de politie uiteindelijk twee verdachten arresteren. Het tweetal werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni