Politie Montgomery betrapte 340 criminelen op heterdaad

© PhotoNews
| Politiezone Montgomery.

De algemene criminaliteit daalt lichtjes in politiezone Montgomery. Door snellere interventies kon de politie 340 criminelen in volle actie betrappen.

Vorig jaar registreerde politiezone Montgomery (Etterbeek/Sint-Pieters-Woluwe/Sint-Lambrechts-Woluwe) 3.546 misdrijven, een lichte daling tegenover 2016. Uitschieters zijn diefstallen en huiselijk geweld, zo blijkt uit het jaarrapport.

De politiezone benadrukt het aantal betrappingen op heterdaad vorig jaar. Bij 340 misdrijven konden ze de daders ter plaatse in de boeien slaan, of als ze net op de vlucht waren. Voor 2016 zijn daarover geen cijfers.

Volgens korpschef Michaël Jonniaux is dat te danken aan de snelle politie-interventies. “25 procent van de interventies op ons grondgebied gebeurden binnen de 10 minuten na de oproep, 72 procent in minder dan 30 minuten. Door die snelheid kunnen we efficiënt ingrijpen op het terrein,” zegt Jonniaux aan La Libre Belgique.

Vooral ongewapende dieven betrapt

“We hebben minimum zes ploegen op het terrein, op een gebied van 20 vierkante kilometer. Soms loopt dat zelfs op tot tien of vijftien ploegen. Onze dispatching werkt erg goed, en ook dankzij onze camera’s kunnen we steeds sneller ingrijpen,” aldus Jonniaux.

Vooral ongewapende diefstallen werden op heterdaad betrapt: 114 van de 323 gevallen in totaal. Ook bij gewapende diefstal was de politie vaak snel ter plaatse. In 24 van de 39 diefstallen kon de dader snel gearresteerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?