De politie nam drugs, geld en wapens in beslag

Politie neemt resem wapens en drugs in beslag in Noordwijk

© Belga
11/08/2022

De politie van de zone Brussel Noord heeft in het voorbije weekend verschillende operaties gehouden in de wijk rond het Noordstation. Daarbij werden aanzienlijke hoeveelheden drugs en wapens in beslag genomen. Ook werden verschillende personen opgepakt, zowel voor verstoring van de openbare orde als voor drughandel en weerspannigheid. Dat meldt de politie Brussel Noord donderdag.

Sinds ongeveer tweeënhalve week worden er in de Noordwijk verschillende operaties georganiseerd om tegemoet te komen aan de klachten en verzuchtingen van onder meer handelaars, pendelaars, buurtbewoners en bedrijven in de wijk. Daarbij beoogt de politie voornamelijk om een aantal fenomenen zoals het gebruik en de verkoop van verdovende middelen, diefstallen en de verstoring van de openbare orde aan te pakken.

In het weekend van 5, 6, en 7 augustus voerde de politie Brussel Noord verschillende operaties uit, zowel in burger als in uniform. Daarbij stelden de inspecteurs 26 processen-verbaal op voor het illegale bezit van verdovende middelen en 1 proces-verbaal voor drugsverkoop. Dankzij de controles konden 171.3 gram marihuana, 9.6 gram cocaïne, 22 ecstasypillen en 110 lyricapillen in beslag genomen worden.

Honkbalknuppels

Er werden 5 processen-verbaal opgesteld voor het illegale bezit van een blank wapen waaronder 1 sabel, 3 honkbalknuppels en verscheidene messen, scharen en andere scherpe voorwerpen. De politiemensen betrapten ook verschillende personen die, ondanks het verbod, alcohol dronken op de openbare weg.

Vier personen die de orde verstoorden, werden administratief aangehouden, en drie drugdealers en een weerspannige persoon werden gerechtelijk aangehouden. Drie bestuurders die drugs hadden gebruikt, vlogen ook op de bon, net als twee bestuurders die geen rijbewijs hadden. De politie stootte ook op een wagen die niet was ingeschreven, op vier bestuurders die hun gsm gebruikten terwijl ze aan het rijden waren, en op één iemand die zijn wagen had uitgeleend aan iemand zonder rijbewijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni