Politie pakt bende op die Jubelpark onveilig maakte

© Belga
16/11/2023

De politie van de zones Brussel Hoofdstad/Elsene en Montgomery (Etterbeek/Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe) heeft een bende opgepakt die het gemunt had op wandelaars in het Jubelpark. Tien verdachten, zowel meerderjarigen als minderjarigen, werden van hun vrijheid beroofd. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

"De verdachten sloegen meermaals toe tussen begin september en eind oktober en belaagden de slachtoffers vaak in groep in het park", klinkt het bij het parket. "Wandelaars werden gedwongen om waardevolle spullen af te staan. De daders stalen ook de bankkaarten, waarmee vervolgens geld werd afgehaald. Slachtoffers werden soms eens bedreigd met het mes op de keel, anderen kregen dan weer vuistslagen in het aangezicht, met arbeidsongeschiktheid als gevolg."

Speurwerk door beide politiezones leidde tot de identificatie van de verschillende verdachten, aldus het parket. "Toen de hele bende in kaart was gebracht, werd er in de week van 6 november overgegaan tot diverse huiszoekingen. Daarbij werden 10 verdachten opgepakt, zowel minderjarigen als meerderjarigen." De tien verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat een onderzoeksrechter vorderde.

"Vijf meerderjarigen werden onder aanhoudingsbevel geplaatst", aldus nog het parket. "De vijf minderjarigen werden dan weer ter beschikking gesteld van een jeugdrechter, die besliste om vier verdachten in een gesloten instelling te plaatsen en één in een open instelling. Het onderzoek loopt ondertussen nog verder om na te gaan of de verdachten ook in aanmerking komen voor eerdere feiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek, Justitie, Veiligheid, Jubelpark, politiezone Montgomery

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni