| De vangst betrof 16.000 pillen XTC, bijna 24 kg cannabis en een kleine 8.000 euro cash geld.

Politie pakt dealers op met 16.000 pillen XTC in Neder-Over-Heembeek

© Belga - BRUZZ - Chris Verhaeghe
21/02/2023

De Brusselse lokale politie heeft afgelopen weekend twee drugdealers opgepakt die in het bezit waren van bijna 24 kilogram cannabis en 16.000 xtc-pillen. De mannen werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket.

Een patrouille van de recherche van de Brusselse politie had redenen om te vermoeden dat er in een flatgebouw in de Kraatveldstraat in Neder-over-Heembeek drugs werden verkocht en besloot het gebouw te observeren.

Al snel stopten er op korte tijd een wagen waarvan de passagier het gebouw binnenging, enkele minuten later weer naar buiten kwam en instapte, waarna het voertuig weer vertrok. De wagen werd tegengehouden en de passagier bekende dat hij net 25 gram marihuana had gekocht. Beide inzittenden werden opgepakt.

Een gelijkaardig scenario later op de avond, toen er een tweede voertuig stopte voor het gebouw. De bestuurder ging het pand binnen en kwam enkele minuten later weer naar buiten. Hij ging terug naar zijn voertuig en werd kort daarna onderschept door twee inspecteurs. Ook hij verklaarde 25 gram marihuana gekocht te hebben.

Grote drugsvangst

De politie kon vervolgens het appartement van de dealers lokaliseren en voerde er een huiszoeking uit, met de steun van de Anti-Overvalbrigade van het Brusselse politie. Daarbij trof de politie 23,953 kilogram cannabis en ongeveer 16.000 xtc-pillen aan, naast 7.950 euro en een biljettenteller. In de flat waren twee personen aanwezig, die niet de rechtmatige huurders bleken. De twee werden opgepakt en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni