Politie vindt wapenarsenaal achter valse wand bij drugsdealer

wapens en geld
© Parquet du procureur du Roi - Parket van de procureur des Konings
© Parquet du procureur du Roi - Parket van de procureur des Konings

In Etterbeek heeft de politie bij een huiszoeking een grote hoeveelheid drugs en een arsenaal aan wapens in beslag genomen. Het ging onder andere om handvuurwapens en munitie voor oorlogswapens. Bij de actie werd ook nog eens meer dan 145.000 euro cash geld in beslag genomen, en werden vijf personen opgepakt.

“De antibanditisme brigade van de politiezone Brussel-West kwam de hoofdverdachte op het spoor nadat er sterke aanwijzingen waren dat de dader zichzelf verrijkte met de verkoop van verdovende middelen”, zegt Caroline Vervaet van de politiezone Brussel-West.

“De dader bleek niet aan zijn proefstuk toe en na een aantal gerichte observaties in samenwerking met de sectiedrugs van de politiezone, kwamen een adres in Etterbeek en vier andere betrokkenen in het vizier. Tijdens een huiszoeking bij de hoofdverdachte kon in eerste instantie slechts een beperkte hoeveelheid drugs en cash geld worden aangetroffen," klinkt het.

"Omdat de speurders ervan overtuigd waren dat er nog meer handelswaar in het pand verborgen moest zitten, werd er een speciaal opgeleide speurhond van onze hondenbrigade bijgehaald. Na aanhoudend speurwerk van onze trouwe viervoeter, werd een valse muur in de kelderruimte ontdekt. Toen de inspecteurs de wand openbraken, konden ze hun ogen niet geloven. Achter de betegelde wand werden vuurwapens, oorlogsmunitie, munitie voor handvuurwapens, drugs, geld, waardevolle spullen en documenten ontdekt.”

De politie trof in het gebouw 16,6 kg Hasj, 2,5 kg cocaïne, 1kg cannabis en 283 xtc-pillen aan. “Het wapenarsenaal dat in de woning bewaard werd kwam op zes handvuurwapens, zeven laders voor oorlogswapens, gewone laders, een geluidsdemper en 1.265 kogels voor uiteenlopende type wapens”, vervolgt Vervaet.

“Verder bleek de man in het bezit van 146.525 euro cash, een geldtelmachine, dure horloges zoals Rolexen, juwelen, zes luxewagens zoals Porsches, een Audi en een Abarth en een moto. Alle aangetroffen goederen werden in beslag genomen. De hoofdverdachte werd ter plaatse opgepakt en ook de vier andere betrokkenen konden als snel van hun vrijheid worden beroofd. Na verhoor werd de hoofdverdacht onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter en werden de vier andere betrokkenen vrijgelaten in afwachting van hun proces.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?