Politie voert onderzoek naar schietpartij vrijdagavond in Anderlecht

© Google Street View
| Kruising tussen Herzieningslaan en Eloystraat in Anderlecht

Vrijdagavond omstreeks 21.40 uur zijn schoten gelost ter hoogte van de kruising tussen de Herzieningslaan en de Eloystraat in Anderlecht. Een persoon werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd. De politie heeft een onderzoek geopend. Ze is op zoek naar verschillende individuen.

"Gisteravond omstreeks 21.40 uur zijn schoten gelost in Anderlecht", zegt zaterdag Kathleen Calie, woordvoerster van de bevoegde politiezone Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst). "Verschillende individuen raakten betrokken in een ruzie. Geweerschoten werden gelost, daarbij werd een persoon geraakt, en naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeert niet in levensgevaar."

De politie is actief op zoek naar de betrokkenen, en opende een onderzoek.

De situatie zorgde voor heel wat paniek in de Anderlechtse buurt. Politiepatrouilles gingen langs bij buurtbewoners om ze aan te manen binnen te blijven. "Dat zorgde voor veel onrust bij de mensen", getuigt een man die de politie over de vloer kreeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?