'Zwaarbewapende man' in Sint-Pieters-Leeuw blijkt minderjarige op weg naar FACTS

© Belga
21/10/2023
Updated: 21/10/2023 15.57u

De man die zaterdagochtend in Sint-Pieters-Leeuw gespot werd in 'zwaarbewapende' uitrusting, blijkt een verkleedde minderjarige op weg naar de conventie FACTS in Gent. Dat meldt de politiezone Zennevallei. Een bewoner postte een foto van de man op sociale media en zorgde zo voor onrust in de gemeente.

"Omdat de terreurdreiging op niveau 3 staat, zijn we meteen voluit beginnen te speuren", vertelt commissaris Wannes Monteyne van pz Zennevallei. Ook omliggende politiezones, waaronder die van Brussel, werden gealarmeerd. Monteyne zegt nu dat zijn manschappen op basis van camerabeelden de bewuste figuur hebben kunnen identificeren. "De vader van de minderjarige is zich ook komen melden." Zijn zoon was op weg naar Gent, voor de FACTS conventie.

Veel bezoekers van dat evenement gaan als sciencefiction- of fantasypersonage verkleed voor het weekend, zo ook de tiener uit Sint-Pieters-Leeuw. De commissaris benadrukt wel dat het niet de bedoeling is om op dergelijke manier in het openbaar rond te lopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , politiezone zennevallei , oproep

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni