Politie zoekt daders van brutale inbraak in Jette

© Federale Politie

Politie en gerecht verspreidden een opsporingsbericht naar twee daders van een brutale inbraak op 8 februari in Jette. De daders bonden het slachtoffer vast en bedreigden haar met een mes en een vuurwapen.

De feiten vonden plaats op maandag 8 februari rond 09.45 uur 's ochtends. Twee mannen drongen een woning binnen aan de De Smet de Naeyerlaan in Jette en bedreigden de bewoonster met een mes en een vuurwapen. Ze knevelden haar vervolgens met tape aan handen en voeten en blinddoekten haar met een skimasker.

Terwijl één van de verdachten bij het slachtoffer bleef, ging de andere op zoek naar waardevolle voorwerpen. Amper een kwartier later verlieten de twee de woning met een geldkoffer en de bankkaart van het slachtoffer. Die werd later die dag gebruikt om geld af te halen in een bankkantoor van BNP Paribas Fortis in Vorst.

Slepend been

De daders werden voor en na de feiten gefilmd en daarbij viel op dat één man zijn linkerbeen voortsleepte tijdens het wandelen. Daarbij draaide hij zijn linkervoet naar buiten. Die man is ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1m70 lang, normaal gebouwd en heeft kort zwart krullend haar. Op het moment van de feiten droeg hij een zwarte fleece jas, een zwarte trainingsbroek met witte strepen, een zwarte muts, zwarte handschoenen en zwart-grijze sportschoenen. Hij had ook een donkere rugzak bij zich.

De tweede verdachte is eveneens ongeveer 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1m70 lang, mager en heeft kastanjebruin haar. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere winterjas met opschrift op de rechtermouw, een donkere broek en donkere sportschoenen met een witte zool. Hij had een grote donkere sporttas bij zich met gele lijnen en het opschrift "Astra" met daaronder een ster.
Beide verdachten spraken Frans.

Wie meer informatie heeft over de feiten of de daders kan de politie contacteren via het gratis nummer 0800/30 300, of vanuit het buitenland via het nummer 0032 2 554 44 88.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?