Politie zoekt plunderaars die supermarkt vernielden tijdens eerste coronamars

CD
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
31/03/2022
Updated: 31/03/2022 15.22u

De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid om enkele plunderaars te identificeren die tijdens de coronabetoging van 21 november een Carrefour Express in Brussel vernielden.

De manifestatie 'Samen voor Vrijheid' tegen de invoering van de coronapas trok op zondag 21 november zowat 35.000 deelnemers. Het grootste deel van hen betoogde in alle rust, maar in de marge van de optocht kwam het tot zware rellen. De politie moest geregeld het waterkanon en traangas inzetten, nadat betogers met vuurwerk of andere projectielen hadden gegooid naar de politie. Daarnaast werden hier en daar containers, vuilbakken en paletten in brand gestoken. Aan de Steenkoolkaai in Brussel werd de Carrefour Express-supermarkt geplunderd.

Politie en parket zoeken nu naar dertien verdachten van die plundering. Eind november en midden december waren al twee opsporingsberichten verspreid, voor in totaal 34 relschoppers.

Dertien verdachten

"De eerste persoon droeg een blauwe jeans en een roze sweater met kap van het merk “Adidas”. De tweede droeg een zwarte trainingsbroek met witte lijnen op de zijkant, een zwarte donsjas en een oranje sweater met kap. De derde droeg een zwarte trainingsbroek met witte lijnen op de zijkant, een zwarte jas met kap en blauw/grijze baskets. De vierde persoon droeg zwarte kledij en rood/zwarte baskets," meldt de politie in het opsporingbericht.

"De vijfde persoon heeft de tas van een winkelbediende gestolen en heeft met de bankkaarten frauduleuze geldafhalingen gedaan. Hij heeft lang krullend haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een afgewassen jeans met gaten, een zwarte donsjas met kap, zwarte baskets met witte zolen, een goudkleurig horloge en een zilveren armband," gaat de politie verder.

"De zesde persoon heeft donker haar dat langs de zijkanten is opgeschoren en een beginnende baard. Hij droeg een lichtblauwe jeans, een grijze T-shirt en een donkere donsjas met een wit logo. De zevende droeg donkere kledij, een zwarte bivakmuts en zwart/witte baskets. De achtste droeg een donkere broek, een zwarte donsjas, een zwarte muts en donkere baskets met witte zolen. De negende heeft donker haar opgeschoren aan de zijkanten. Hij droeg een blauwe afgewassen jeans en een zwarte donsjas met kap."

"De tiende persoon droeg een donkere broek, een zwarte donsjas met kap met het opschrift “new balance” onderaan de rug. De elfde was in het zwart gekleed en heeft adventskalenders meegenomen. De twaalfde droeg zwarte kledij, witte baskets en een grijze sjaal. De dertiende droeg een beige broek, een gele sweater met kap en grijs/blauwe sportschoenen," aldus de politie.

Wie informatie heeft over de feiten of de verdachten, kan contact opnemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu, of via het gratis telefoonnummer 0800/30.300.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni