Politieagent gewond bij tussenkomst in vechtpartij

© PhotoNews
| Themabeeld

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is zaterdagavond een politieman gewond geraakt bij een interventie. Een meerderjarige verdachte kon opgepakt worden, maar werd na verhoor vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket nadat de kranten van Sudpresse eerder al melding had gemaakt van de feiten.

Volgens het parket was de politie zaterdagavond opgeroepen voor een vechtpartij in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Ter plaatse merkten de agenten een grote groep mensen op, waarvan er twee aanstalten maakten om met elkaar op de vuist te gaan.

"De politie heeft geprobeerd om de gemoederen te doen bedaren maar enkele van de betrokkenen zijn op de vlucht geslagen," zegt Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket. "De agenten zijn hen te voet achterna gegaan maar enkele andere personen hebben hen de doorgang belet. Een politieman heeft daarbij slagen gekregen."

De politie stelde twee processen-verbaal op, één voor de oorspronkelijke vechtpartij, en één voor de slagen aan de agent. Volgens Sudpresse werden bij het incident twee personen opgepakt. Het parket maakt melding van één meerderjarige verdachte, die na verhoor door het parket werd vrijgelaten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?