Politieagente verdacht van diefstal bankkaart van collega

© Polbruno
| Een voertuig van de politiezone Brussel Noord

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een politieagente van de zone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) omdat ze een bankkaart van een collega gestolen zou hebben en gebruikt zou hebben om aankopen te doen. Dat meldt de krant La Capitale en het nieuws wordt donderdag bevestigd door het Brusselse parket. De vrouw werd woensdag opgepakt voor verhoor en nadien vrijgelaten.

De feiten vonden plaats op 6 januari. Toen zou de 59-jarige agente de bankkaart van een collega ontvreemd hebben en die vervolgens gebruikt hebben voor een kleine aankoop in het metrostation Madou. Nadien zou ze ook nog een flesje parfum van 33 euro en een NMBS-abonnement van 42 euro gekocht hebben, een bagagelocker gehuurd en nog enkele kleine aankopen gedaan hebben.

Het slachtoffer ontdekte nog dezelfde dag dat haar bankkaart verdwenen was en dat de limiet voor contactloos betalen bijna bereikt was. Daarop blokkeerde ze de kaart en diende ze klacht in. Analyse van de bewakingsbeelden van de verschillende winkels leidde vervolgens naar haar 59-jarige collega. Volgens La Capitale beweerde die dat ze de bankkaart gevonden had en gebruikt had zonder na te kijken aan wie ze toebehoorde.

"Het parket kan bevestigen dat er een onderzoek werd geopend wegens feiten van diefstal en informaticabedrog, het gebruik van een bankkaart," zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "De verdachte werd verhoord en na verhoor vrijgelaten. Het onderzoek is lopende."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?