De blije honden en hun baasjes.

Politiehonden zone West krijgen cadeau op Werelddierendag

TRO
© BRUZZ
04/10/2019

Werelddierendag gaat ook bij de politie niet ongezien voorbij. De veertien honden van de zone West kregen een cadeautje: een flostouw.

De honden van de zone West, 3 Duitse herders, 9 Mechelse herders, een cocker en een springer, konden vrijdag op extra aandacht van hun baasjes rekenen. De dieren gaan mee naar gerichte controle-operaties, vergezellen de ordediensten bij bijvoorbeeld voetbalmatchen en bij verschillende acties voor de beveiliging op het openbaar vervoer. En de twee drugshonden assisteren de recherche bij hun werk. De zone west bedankte hen voor hun goede werk door hen een flostouw cadeau te doen op werelddierendag.

Daarnaast vestigt de zone de aandacht op het nieuwe vervoer dat de honden vorige maand al ter beschikking kregen: twee nieuwe Volkswagen Caddy’s. De oude voertuigen waren aan vervanging toe omdat ze niet meer voldeden aan de milieunormen en oncomfortabel voor hond en agent waren. In de nieuwe auto’s hebben ze ramen aan de zijkant waardoor de honden tijdens hun rit naar buiten kunnen kijken en kan de kooi zowel aan de voor- als achterkant geopend worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Justitie, politezone west, politiezone West, politiehond, wereld dierendag

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni