| De verdachten werden aangehouden op de luchthaven.

Politieman getuigt op verkrachtingsproces Malta: 'Slachtoffers zijn urenlang mishandeld'

© BRUZZ
21/07/2023

In Malta heeft de politie getuigd op het proces tegen vier jongeren uit het Brusselse die ervan worden beschuldigd een 17-jarig Frans meisje te hebben verkracht en haar 16-jarige Zwitserse vriend te hebben mishandeld. Zo heeft de politie verschillende verwondingen vastgesteld bij beide slachtoffers. De rest van de zitting werd intussen verdaagd tot volgende week.

De vier jongeren uit het Brusselse – twee twintigers, een 18-jarige en een 17-jarige – werden op 5 juli voorgeleid, zo schrijft de Maltese krant Malta Today. Een andere 17-jarige was al veroordeeld. Door een spoedprocedure kwam de zaak zo kort na de feiten al voor de rechtbank.

De politie-inspecteur getuigde vrijdag op het proces dat hij een oproep had gekregen van het politiekantoor van St. Julians dat twee minderjarigen naar de politie waren gestapt samen met een vertegenwoordiger van een talenschool. Na een eerste kort verhoor, werden ze de dag erna uitgenodigd op het hoofdkantoor van de politie.

Ze vertelden dat ze op 2 juli rond 5 uur 's ochtends waren benaderd door een groep van vijf mannen uit België, onder wie de ex-vriend van het meisje.

Verwondingen

"Vervolgens werden ze in een taxi gedwongen en naar een appartement op Tower Road in Sliema gebracht, waar ze urenlang werden mishandeld. Het mannelijke slachtoffer werd herhaaldelijk geslagen en vernederd. De vrouw zei dat ze verkracht was door haar ex-vriend."

"Visueel zag ik bij het mannelijke slachtoffer verwondingen aan het gezicht. Het meisje had ook verwondeningen op haar rug en lichaam," zei de inspecteur. Het meisje zou ook alcohol werden toegediend en werd tijdens haar verkrachting gefilmd door de anderen.

De politie zegt die video intussen te hebben gezien. "Uit het onderzoek is gebleken dat het slachtoffer zei dat er contact was gemaakt met D. (haar ex-vriend, red) en dat ze hem had geïnformeerd dat ze in Malta was. Toen hij daarop gewelddadig taalgebruik gebruikte, besloot ze hem te blokkeren."

Tijdens het kruisverhoor van de inspecteur suggereerde een van de advocaten van de verdediging dat het 17-jarige slachtoffer al twee keer aangifte had gedaan voor verkrachting in België waar geen van de huidige verdachten bij betrokken waren.

Paspoortcontrole

De politie had na de getuigenis van de slachtoffers in het politiekantoor een arrestatiebevel uitgevaardigd. In eerste instantie ging het enkel om de ex-vriend, omdat de politie ook enkel zijn naam had.

Toen de politie het bewuste appartement bezocht, waren de daders al vertrokken. Daarop had de politie de opdracht gegeven aan de paspoortcontrole op de luchthaven om de Belgen tegen te houden.

De verdachten, die op vakantie waren in Malta, werden net voor hun terugvlucht gearresteerd op de luchthaven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni