Politieman zone Zuid in de cel na onderzoek federaal parket

© PhotoNews
| Het politiekantoor in het Zuidstation.

Een politieman van de zone Brussel Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst) wordt sinds vorige week aangehouden. Dat kadert in een onderzoek van het federaal parket, meldt de Franstalige krant La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door de woordvoerder van het federaal parket, Eric Van Duysse.

Volgens LDH vielen speurders vorige week dinsdag de kantoren van de Brusselse politiezone binnen met een huiszoekingsbevel. Daarbij werd een politieman opgepakt en nadien onder aanhoudingsmandaat geplaatst door de onderzoeksrechter van Bergen.

De man zou verdacht worden van schending van het beroepsgeheim, het opstellen van valse processen-verbaal en het onwettig inkijken van bankgegevens. De woordvoerder van het federaal parket, Eric Van Duysse, bevestigt enkel dat de politieman werd aangehouden, maar gaat niet verder in op de details van het onderzoek.

De politieman verscheen vanmorgen voor de raadkamer van Bergen, die de aanhouding van de man bevestigde. Daardoor blijft hij nog minstens een maand in de cel, al kan hij nog beroep aantekenen.

Intussen loopt er ook bij de politiediensten een intern disciplinair onderzoek naar de man. De politieman in kwestie had recent ook een overstap gemaakt naar de federale politie en zou niet langer werkzaam zijn bij de lokale politie van Brussel Zuid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?