Politievakbond NSPV roept leden op om geen verkeersboetes uit te schrijven

© Saskia Vanderstichele
| "De overheid blijft doof voor onze oproepen, blijft elke dag ons statuut afbreken en valt onze sociale verworvenheden aan. We moeten reageren en een pijnlijke plek raken, de financiën!" hekelt de vakbond.

Politievakbond NSPV roept haar leden op om in de tweede helft van september geen boetes uit te schrijven voor kleinere overtredingen. Dat melden verschillende krantenwebsites donderdag en staat te lezen op de website van de vakbond.

De actie moet "de politiek wakkerschudden", maar "het is geen vrijgeleide voor de bestuurders", verduidelijkt NSPV-voorzitter Carlo Medo.

"De overheid blijft doof voor onze oproepen, blijft elke dag ons statuut afbreken en valt onze sociale verworvenheden aan. We moeten reageren en een pijnlijke plek raken, de financiën!", hekelt de vakbond op de website.

NSPV roept daarom de leden op om geen verkeersboetes uit te schrijven tussen 15 en 30 september. De bond vraagt de agenten "zich te beperken tot een educatieve houding en verbale opmerkingen ten opzichte van weggebruikers". De oproep geldt niet voor "bijzonder ernstige misdrijven zoals bijvoorbeeld zeer hoge snelheden en bestuurders onder invloed van alcohol".

'Blijf van ons statuut af'

De nieuwe regeling voor ambtenaren van de ziektedagen is een van de twistpunten. "Maar het hoofdthema is dat we al jaren zeggen, 'blijf nu eens van het statuut af'. We moeten ook de pensioenhervorming verwerken, de wijziging van het tuchtstatuut, en natuurlijk alle wijzigingen die op til staan", verduidelijkt NSPV-voorzitter Carlo Medo.

"We gaan de bestuurders op hun fouten wijzen, maar geen boete uitschrijven." De bond plant nu gerichte acties. Zo raakte woensdag reeds bekend dat NSPV, ACOD en ACV de flitsmarathon in oktober gaan boycotten. NSPV vertegenwoordigt naar eigen zeggen zowat 18.000 leden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?