Proces politieman verdacht van brandstichting moet opnieuw gedaan worden

© PhotoNews

De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag nog geen vonnis geveld in het proces tegen een 36-jarige politie-inspecteur van de politiezone Brussel Zuid die verdacht wordt van zes brandstichtingen. Het proces werd eind oktober al behandeld, maar dat gebeurde door één rechter, terwijl het er eigenlijk drie hadden moeten zijn. Volgende week dinsdag 11 december moet het proces opnieuw gedaan worden.

De brandstichtingen vonden plaats tussen mei en eind september 2016 in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Leeuw. Het was de wagen van de verdachte zelf die als eerste in vlammen opging. Dat gebeurde op 14 juli 2016.

Nadien volgden nog een hoop snoeiafval, een boom en twee parasols en werd nog gepoogd een andere wagen in brand te steken. Volgens het parket kan er geen twijfel over bestaan dat de verdachte verantwoordelijk was voor al die feiten.

Een motief moet volgens het parket gezocht worden in de financiële schulden die de verdachte had. Die zou hij afbetaald hebben met het geld dat de verzekering hem betaalde voor zijn uitgebrande wagen.

De politie-inspecteur ontkent elke betrokkenheid en vraagt de vrijspraak.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?