Proces tegen 'andersvalide' drugskoerier begonnen

Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem
© PhotoNews
| Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.
© PhotoNews
| Afhandeling van bagage in Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

In Brussel is het proces van start gegaan tegen een man die in januari van dit jaar cocaïne probeerde te smokkelen door de drugs in de kussens van zijn rolstoel te verstoppen. De douanediensten konden hem echter betrappen en vonden in totaal 3,7 kg drugs. Het parket van Halle-Vilvoorde eist 36 maanden cel tegen de man.

De beklaagde landde op 26 januari op de nationale luchthaven van Zaventem met een vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek. Na aankomst werd hij door de douane gecontroleerd en die trof in de voering van een tas cocaïne aan. Ook in de rest van zijn bagage, was er drugs verstopt.

Toen de douanebeambten ook zijn rolstoel ondersteboven keerden, bleek er drugs verstopt te zitten in de kussens. Meteen werd duidelijk dat de Spanjaard helemaal niet andersvalide was en de rolstoel ook niet nodig had.

Na zijn arrestatie verklaarde hij dat hij van een kennis het voorstel had gekregen om de drugs te smokkelen. In ruil zou hij na zijn aankomst in een hotel in Brussel 7.000 euro hebben gekregen. Het vonnis in de zaak valt op 11 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?