Procureur des Konings van Brussel neemt ontslag

© BRUZZ
| Jean-Marc Meilleur in de studio bij BRUZZ (archiefbeeld).

Jean-Marc Meilleur, de procureur des Konings van Brussel, heeft ontslag genomen en stapt binnen een maand over naar een job in de privésector. Dat hebben De Tijd, L'Echo en LN24 woensdagmiddag gemeld.

De procureur des Konings van Brussel verlaat het gerecht na een carrière van achttien jaar, waarvan zeven jaar als hoofd van het Brusselse parket. Hij treedt in dienst bij het communicatiebureau Gosselin & de Walque en wordt daar vanaf 1 april partner, zo schrijft L'Echo. Vanaf dan zal Tim De Wolf, de plaatsvervanger van Jean-Marc Meilleur, het ad interim overnemen.

"Het is geen gemakkelijk parket om te leiden, er zijn veel verzoeken, veel eisen, maar ik vertrek sereen en trots op het verrichte werk. Ik ga niet weg als een dief in de nacht met lijken in de kast," verklaart de toekomstige ex-procureur.

Procureur des Konings zijn was een echte uitdaging, maar Meilleur heeft een nieuwe nodig. Het is het verlangen naar nieuwe horizonten dat hem heeft geleid naar dit nieuwe avontuur. "Je hebt maar één leven, maar - zo denk ik erover - meerdere beroepslevens. Dat is heel verrijkend."

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?