Recidiverende drugdealer riskeert 3 jaar cel

© PhotoNews

Het Brusselse parket heeft maandag een gevangenisstraf van 3 jaar gevorderd tegen een man die verdacht wordt van drughandel. De dertiger, M.M., werd in april op twee weken tijd tweemaal betrapt in het bezit van aanzienlijke hoeveelheden cannabis, en werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor drugsfeiten.

M.M. liep een eerste maal tegen de lamp op 6 april, toen de politie hem controleerde achter het stuur van zijn wagen. Bij die controle werden de agenten meteen getroffen door een doordringende cannabisgeur. Die bleek afkomstig van 1,5 kilo cannabis die verstopt zat in een plastic zak onder de bestuurderszetel.

Bij de onderzoeksrechter kon M.M. enkel zeggen dat hem gevraagd was de drugs te transporteren maar hij vertelde er niet bij van wie ze kwamen of voor wie ze bestemd waren. Wel verklaarde hij zich bereid strenge voorwaarden na te leven, waarop de onderzoeksrechter hem vrijliet.

Metrosporen

Twaalf dagen later, op 19 april, trof de politie hem aan in het Zuidstation en toen de agenten hem wilden controleren, nam M.M. de vlucht over de metrosporen. Uiteindelijk kon hij opgepakt worden en bleek hij in het bezit van 50 gram cannabis en 750 euro.

"Dat geld is duidelijk afkomstig van de verkoop van drugs", sprak het parket. "Hij houdt de politie en het gerecht duidelijk voor de gek." De dertiger was in het verleden al veroordeeld voor afpersing en diefstal met geweld en liep ook al drie gevangenisstraffen op voor drugsfeiten. Ditmaal eiste het parket 3 jaar cel.

"Mijn cliënt was net een opleiding begonnen toen de coronapandemie begon en hij zonder inkomen kwam te zitten", pleitte de verdediging. "Hij heeft dat transport uitgevoerd om snel wat geld te verdienen maar die tweede hoeveelheid was voor eigen gebruik." Het vonnis valt op 15 juli.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?