Relschoppers Beurs krijgen elk 220 uur werkstraf

Updated: 20-04-2018 - 17:45

Vijf mensen die betrokken waren bij de rellen die op 11 november plaatsvonden aan de Brusselse Beurs, zijn vrijdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot werkstraffen van 220 uur. Drie anderen, onder wie de Brusselse rapper Benlabel, zijn vrijgesproken.

Op 11 november 2017 kwam het na de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Ivoorkust tot rellen aan de Brusselse Beurs en op de Lemonnierlaan. Daarbij werden onder meer wagens in brand gestoken en verschillende winkels geplunderd. De politie kreeg de situatie maar moeilijk onder controle.

Vijf mensen werden uiteindelijk veroordeeld. Zij moeten 220 uur werkstraf doen. Het gaat om iemand die een nachtwinkel heeft geplunderd, iemand die een bestelwagen in brand stak, iemand die de etalage van een meubelzaak vernield heeft en twee jongeren die straatmeubilair vernield hebben en stenen hebben gegooid naar de politie.

Drie anderen zijn vrijgesproken. Zo ook de Brussels rapper Benlabel, die via Facebook zou opgeroepen hebben tot de rellen. Volgens de rechtbank was er geen enkel bewijs dat de rapper met zijn Facebook-post had willen oproepen tot rellen of mensen had willen bedreigen of lastigvallen.

Nog twee jongeren werden vrijgesproken. Volgens de politie waren zij te zien op camerabeelden van de rellen, maar de rechtbank vond onvoldoende bewijzen over hun betrokkenheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?