| Een patrouille van de lokale politie merkte de dealer op in de Giststraat in Elsene.

Riotgun in beslag genomen na arrestatie drugsdealer

© Chris Verhaeghe
02/02/2023

De Brusselse politie heeft drie mannen opgepakt die wapens en drugs zouden verkopen. Bij een huiszoeking nam de politie onder andere een riotgun en enkele messen in beslag.

Een patrouille van de lokale politie merkte afgelopen vrijdag een man op in de Giststraat in Elsene die verdacht gedrag vertoonde. De inspecteurs besloten hem te observeren en zagen hem iets uitwisselen met passant. Die laatste werd gecontroleerd en hij gaf toe dat hij net drugs had gekocht.

De verkoper werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. "Uit een analyse van de gsm’s van de verdachte bleek dat hij naast drugs ook wapens te koop aanbood," meldt een woordvoerder van de politie.

Er konden bovendien twee andere verdachten geïdentificeerd worden. Bij deze personen werden er huiszoekingen op heterdaad uitgevoerd. Dat is een huiszoeking tijdens of onmiddellijk na vaststelling van strafbare feiten, waardoor geen huiszoekingsbevel van de rechter nodig is. De politie kreeg ondersteuning van de anti-overvalbrigade van de politiezone.

In totaal werden er 23,5 gram marihuana, 23,5 gram cocaïne, 915 euro, drie xtc-tabletten, een riotgun met munitie en enkele steekwapens in beslag genomen. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket, dat een onderzoeksrechter vorderde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni