Ruzie om gestolen pet in Laken leidt tot dodelijke steekpartij

© Google Streetview
| Het incident deed zich voor op een trouw in de Stapelhuisstraat

In Laken is afgelopen weekend een negentienjarige man doodgestoken op een trouwfeest. Het slachtoffer kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende messteken toegediend, onder meer in de hals, en stierf ter plekke.

Volgens de krant La Capitale, die dinsdag over het dodelijk incident bericht, ontstond er op een trouwfeest in de Stapelhuisstraat een ruzie tussen twee jongeren. Zowel het slachtoffer, de 19-jarige Dimitri, als de verdachte, de 20-jarige Mourad, waren aanwezig.

Beiden zouden eerder dezelfde dag al een confrontatie gehad hebben, waarbij Mourad de pet van Dimitri zou gestolen hebben. Toen Dimitri op het trouwfeest daarover verhaal ging halen, kwam het tot een hoogoplopende ruzie, waarbij Mourad zijn tegenstrever verschillende messteken zou hebben toegediend. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar de 19-jarige jongeman kon niet meer gered worden.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter. "Er is dezelfde avond nog een afstapping gebeurd”, bevestigt Stéphanie Lagasse van het Brussels parket. “Er werden verschillende onderzoeksdaden uitgevoerd en dat leidde tot de arrestatie van een 20-jarige verdachte. Hij werd verhoord en is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van doodslag."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?