| De hoofdverdachte in het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, die vorige maand positief testte op Covid-19, kan aanwezig zijn op de donderdag geplande hoorzitting.

Salah Abdeslam kan donderdag al voor rechter verschijnen

© Belga
05/01/2022

Salah Abdeslam, de hoofdverdachte in het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, die vorige maand positief testte op Covid-19, kan aanwezig zijn op de donderdag geplande hoorzitting. Dat heeft het Franse nationale antiterreurparket (PNAT) woensdag aangekondigd.

"Vanuit gezondheidsoogpunt verhindert niets hem om donderdag 6 januari 2022 aanwezig te zijn voor de hervatting van de zitting," aldus PNAT in een persbericht, waarin het de voorzitter van het bijzondere hof van assisen, Jean-Louis Périès, citeert.

Het proces over de aanslagen in Parijs zou normaal gezien dinsdag hervat worden na een onderbreking van twee weken. Maar omdat Abdeslam vorige week positief had getest op het coronavirus had de Franse rechtbank laten weten dat de zitting meer dan waarschijnlijk meteen zou worden opgeschort tot 13 januari.

Dat er nu toch een week vroeger wordt hervat is een gevolg van de nieuwe coronaregels in Frankrijk waardoor mensen vroeger uit isolatie mogen.

Abdeslam is de enige overlevende van het commando van terreurgroep Islamitische Staat (IS) dat verantwoordelijk is voor de aanslagen die 13 november 2015 in Parijs aan 130 mensen het leven hebben gekost.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni