Salah Abdeslam met appendicitis opgenomen in ziekenhuis

Salah Abdeslam op de markt in Molenbeek.
© BRUZZ
| Salah Abdeslam op de markt in Molenbeek (archiefbeeld).
© BRUZZ
| Salah Abdeslam op de markt in Molenbeek (archiefbeeld).

Salah Abdeslam, het enige nog levende lid van het terreurcommando van 13 november 2015 in Parijs, is dinsdag overgebracht naar een ziekenhuis vanwege een blindedarmonsteking. Dat is vernomen bij de gevangenisdirectie.

De 28-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis Sud Francilien in Corbeil-Essonnes, een voorstad van Parijs. Dat ziekenhuis ligt op een vijftiental kilometer van de gevangenis van Fleury-Mérogis, waar Abdeslam zit opgesloten.

Abdeslam is een belangrijke verdachte in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en die in Zaventem en Brussel, een half jaar later. De aanslagen werden opgeëist door de terreurgroep IS.

Abdeslam en zijn medeplichtige Sofiane Ayari werden in april in Brussel veroordeeld tot 20 jaar cel voor hun deelname aan een schietpartij op politieagenten in Vorst, drie dagen voor ze in Molenbeek werden opgepakt.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?