Salah Abdeslam verbreekt stilzwijgen bij verhoor in Parijs

Salah Abdeslam, de enige overlevende van de aanslagen in Parijs, heeft voor het eerst zijn mond opengedaan. Hij zei vrijdagochtend dat Ali Oulkadi niets met de aanslagen te maken had, en hem alleen een lift naar Schaarbeek heeft gegeven. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door het kabinet van de advocaat van Oulkadi.

Salah Abdeslam heeft vrijdagochtend verklaringen afgelegd voor een Franse onderzoeksrechter. Dat heeft het kabinet van advocaat Didier De Quevy aan Belga gemeld. Hij bevestigt daarmee informatie van La Dernière Heure.

Oulkadi werd aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Hij reed de toen nog voortvluchtige Salah Abdeslam op zaterdag 14 november naar een wijk in Schaarbeek.

Toen Oulkadi te weten kwam wat Salah had gedaan, gaf hij hem niet de raad om naar de politie te stappen. Hij stapte zelf zelf ook niet naar de politie om zijn vriend aan te geven. Hij werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid van een terroristische aanslag en lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?