Schaarbekenaar geïnterneerd na broedermoord

© Photonews
| Het Justitiepaleis in Brussel (archiefbeeld).

Het Brusselse hof van assisen heeft dinsdag de internering van Youssouf Bah bevolen. De Schaarbekenaar werd schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen zonder intentie om te doden. Die hebben in eind 2017 geleid tot de dood van zijn broer.

De feiten speelden zich af in het ouderlijk appartement aan de Georges Rodenbachlaan in Schaarbeek op 30 december 2017. Youssouf Bah, toen 20 jaar oud, stak zijn broer Ibrahim drie keer neer. Het 24-jarige slachtoffer strompelde naar het nabijgelegen politiekantoor en overleed in het ziekenhuis.

De feiten speelden zich af voor de ogen van de kleine broers en zus van de verdachte en het slachtoffer, van 7, 10 en 13 jaar oud. Volgens hun getuigenissen kwam Ibrahim rond de middag aan op de flat, at hij iets en ging hij vervolgens aan Youssouf zeggen dat hij moest opstaan om zijn kamer op te ruimen en de vaat te doen. Daarop kwam het tot een ruzie tussen de broers.

Gelijkaardig incident in de cel

Begin maart heeft de psychiatrische expert van het Brussels gerecht Bah opnieuw onderzocht en geconcludeerd dat hij paranoïde schizofrenie had. Er werd beslist dat de 22-jarige Sierra Leoner voorlopig op de psychiatrische afdeling van de gevangenis van Sint-Gillis blijft, waar hij afgelopen november geplaatst werd. Later wordt bekeken waar hij geplaatst zal worden.

De rechters oordeelden dat Youssouf Bah een ernstige maatschappelijk gevaar is. Het hof haalde ook een incident aan dat zich in december afspeelde in de gevangenis. Hij viel een andere gedetineerde aan met een schaar om een triviale reden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?