Sint-Jans-Molenbeek inhuldiging nieuw politiekantoor politiezone West aan kanaal

Schietpartij Koekelberg: 'Ernstige feiten die sterke reactie vragen'

© Belga - BRUZZ
16/06/2022

In Koekelberg heeft woensdagavond omstreeks 18.15 uur een schietpartij plaatsgevonden, vlakbij het metrostation Simonis. Daarbij raakten twee personen gewond. Zij verkeren niet in levensgevaar.

Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Brussel West.

Volgens Sudpresse zou de schutter de vlucht genomen hebben in een Peugeot 208 die later teruggevonden werd in de omgeving van het Brugmannziekenhuis, aan het Van Gehuchtenplein in Laken. Het gerechtelijk labo is ter plaatse gekomen voor een sporenonderzoek. Het parket van Brussel kan nog geen bijkomende informatie kwijt.

Politie

Burgemeester Ahmed Laaouej (PS) van Koekelberg spreekt over "ernstige feiten, die een sterke reactie vragen". "Het onderzoek zal moeten uitwijzen of er sprake is van georganiseerde misdaad en of er een link is met Koekelberg. Op dit moment zien we nog geen direct verband met onze gemeente," zegt Laaouej, "maar de schietpartij vond wel plaats op ons grondgebied. Dit is uiteraard ernstig."

Laaouej vraagt meer middelen voor de lokale en federale politie. "Federaal justitieminister Vincent Van Quickenborne heeft al extra middelen beloofd voor de federale politie. Ik vraag nu dat hij ons verduidelijkt waar dat geld naartoe gaat: alleen naar georganiseerde criminaliteit, of ook naar andere feiten?"

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni