Slachtoffer schietpartij De Brouckère nog steeds in levensgevaar

DN, JP , KP
© Belga - BRUZZ
11/06/2022
Updated: 12/06/2022 11.38u

In het centrum van Brussel, in de buurt van het De Brouckèreplein, is zaterdagavond een 43-jarige man ernstig gewond geraakt bij een schietincident. De politie is nog steeds op zoek naar de dader of de daders.

De politie Brussel Hoofdstad Elsene kreeg omstreeks 20.20 uur een oproep binnen via het noodnummer 100 dat er geschoten zou zijn. De politie heeft een perimeter ingesteld aan De Brouckère.

Het slachtoffers is volgens de Franstalige krant La Capitale een 43-jarige man. Het incident vond plaats in de buurt van het NH Hotel op de Adolphe Maxlaan. De politie werd rond 20.20 uur op de hoogte gebracht.

Het slachtoffer werd door zes kogels geraakt, vooral in de rug en de dijen, weet La Capitale ook. Het slachtoffer werd bewusteloos aangetroffen en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn leven zou in gevaar zijn, bevestigt Martin François, woordvoerder van het Brusselse parket aan Belga. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en werd daar ook al meteen geopereerd. Volgens de laatste berichten omstreeks 11 uur verkeert hij nog steeds in levensgevaar."

Het parket van Brussel heeft de zaak doorverwezen naar een onderzoeksrechter op grond van poging tot moord. De onderzoeksrechter is ter plaatse gegaan, samen met het laboratorium van de federale politie en een ballistisch expert. Er werd ook een forensisch arts aangesteld. Het onderzoek wordt geleid door de sectie moord van de federale gerechtelijke politie.

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) veroordeelt het schietincident. "Ik hoop dat de politie de schuldigen zo snel mogelijk kan arresteren. Er zijn heel wat patrouilles gemobiliseerd om hen te vinden. Ik wil benadrukken dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in Brussel, daar doen we met de politiediensten alles aan", aldus Close.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni