Slachtoffer steekpartij in Sint-Gillis buiten levensgevaar, buurt verbaasd over incident

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 31 mei 2022
Updated: 31-05-2022 - 18:35

De 17-jarige jongeman die gisteren slachtoffer werd van een steekpartij verkeert niet meer in levensgevaar. Dat meldt het Brusselse parket. Er zouden drie verdachten zijn, maar er is nog niemand aangehouden. "De politie patrouilleert hier niet zo vaak," reageert schepen van Jeugd Willem Stevens. "Als gemeente zijn wij vragende partij voor meer politie."

Maandagnamiddag raakte een 17-jarige man betrokken bij een vechtpartij op het Moricharplein in Sint-Gillis. De jongeman kreeg verschillende messteken en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Intussen verkeert hij niet meer in levensgevaar, laat het Brusselse parket weten.

"Volgens de eerste resultaten van het onderzoek zou er sprake zijn van drie verdachten," zegt parketwoordvoerder Martin Fran├žois. "In deze fase van het onderzoek werden er geen personen aangehouden. Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval te achterhalen."

De nodige onderzoeksopdrachten werden opgestart, klinkt het nog. Het labo van de federale politie was ter plaatse en het parket heeft een wetsdokter aangesteld.

Volgens BRUZZ-reporter An Missotten reageren buurtbewoners verbaasd op de steekpartij. Het Moricharplein wordt gebruikt door kinderen en jongeren uit de buurt en staat niet bekend als een onveilige plek.

'Politie patrouilleert hier niet zo vaak'

"Het is natuurlijk shockerend en triest voor het slachtoffer dat zoiets hier gebeurt," reageert schepen van Jeugd Willem Stevens (Vooruit) vanop het Moricharplein. "Het is inderdaad een heel fijn plein waar veel verschillende soorten bewoners, jong en oud, gebruik van maken. Het is een dynamisch plein."

Vorig jaar waren er wel problemen met geluidsoverlast, voornamelijk door skaters. Volgens Stevens heeft een bemiddelingsoperatie voor beterschap gezorgd. Buurtbewoners getuigden ook over regelmatige drugsdeals.

Die problematiek is bekend bij de politie. "Het is aan de politie om daar aan te werken," aldus de schepen. "De politie patrouilleert hier eigenlijk niet zo vaak. We weten allemaal dat de politiezone Zuid wil rekruteren, omdat er een personeelstekort is. Daarom is de politie niet altijd zo zichtbaar in de straat."

"Als gemeente zijn wij vragende partij voor meer politie," aldus Stevens nog. "Daar wordt aan gewerkt door het korps. Onze preventiewerkers zijn hier wel heel aanwezig. Zij patrouilleren hier dagelijks, spreken mensen aan en signaleren problemen. Dat werkt goed."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?